I Mostar ima svoju "Četvorku"

Vijesti 15. dec 202018:31 > 21:36
Shutterstock

Dugogodišnji krimal i neprocesuiranje odgovornih natjerali su aktiviste nevladine organizacije Pravo na grad da se kandiduju za Gradsko vijeće grada Mostara. Ova neobična četvorka smatra kako Mostar ima šansu da pobijedi politiku podjela koje godinama skrivaju netransparentno trošenje novca i bogaćenje na račun "grada slučaja".

Godinama su Marin Bago i Husein Oručević kroz projekat nevladinog sektora Pravo na grad ukazivali na netransparentno trošenje javnog novaca, kriminal mjeren stotinama miliona maraka koji nikada nije dobio sudski epilog. Izlazak na izbore u okviru neovisne liste bio je kažu logičan korak, jer će ih tamo morati saslušati

Po struci politolog, po opredjeljenju aktivista Husein Oručević kaže kako Mostar može puno bolje, da je vladajuća politika proteklih godina na najgori način pokazala kako se gradom ne smije upravljati

VEZANE VIJESTI

Liste osim Marina Bage i Huseina Oručevića, čine i arhitektica Maja Popovac Roso koja zbog korone danas nije prisustvovala na sastanku ove neobične četvorke, ali i Amela Kreso glumica Narodnog pozorišta Mostar Upravo su kultura i radnici iz ove braše prvi uvezali Mostar, i zbog toga ne čudi da su danas na margini svega.

Neovisna lista ima konkretan program nazvan Gospodin Mostar temeljen na realnim projekcijma dugogodišnjeg istarživanju. Želja ove, za bh prililike, netipične četvorke, je da Pravo na grad postane pokret slobodnih i neovisnih ljudi koji nešto žele, mogu i hoće uraditi. Bez obzira na rezultate izbora, ostaće tome predani.

Opširnije u videu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad