Agić: Ova presuda vraća povjerenje, 16 i po godina nije malo

Vijesti 15. dec 202018:30 > 18:44
N1

Jutros se u medijima pojavila vijest da bi Sanjin Sefić osuđen na 16 i po godina za smrt studentica Selme Agić i Edite Malkoč - u petak mogao na slobodu. To se ipak neće desiti. Za našu emisiju Dan uživo sve je pojasnio otac Selme Agić, Amir Agić.

“Šta se dogodilo ne znam vam ni sam reći. Sinoć oko pola 10 sam dobio informaciju da bi Sanjin Sefić mogao da izađe u petak, ako Sud ne donese presudu. Advokatica Adela Duraković kontaktirala je Vrhovni sud Federacije i rekli su joj da će biti sve u redu, međutim, nakon sat vremena kontaktirala je federalnu tužiteljicu Jasminku Pećanac koja je ostala zatečena, jer nije bila u toku, da bi joj na kraju rekla da se to ne može desiti da on izađe. Nakon toga advokatica je mene kontaktirala i rekla da je Vrhovni sud donio presudu i da je Sanjinu Sefiću izrekao kaznu od 16 i po godina, a tu informaciju je dobila od tužiteljice Pećanac, a njoj je odobrilo vijeće Vrhovnog suda da da tu informaciju”, pojasnio je Agić.

Koliko dana je Vrhovni sud čekao da donese ovu presudu, pitali smo ga. 

“Zakonski rok je bio 30 dana, a danas je 55. dan. Mene to najviše boli, da im je trebalo 55 dana da je donesu . Nije mi jasno šta se to dešava, i morao sam da reagujem. Zahvalio bih se Igoru Todoroviću i njegovom vijeću koji su donijeli presudu. I vi znate da je to najveća kazna za saobraćajnu nesreću“, istaknuo je.

VEZANE VIJESTI

Agić je kazao i da od sinoć ne spava, te da ne zna da li bi se ovako riješilo da nije bilo medijskog pritiska.

“U ovoj državi se svašta dešava. Ako policija nije u stanju da nađe ko je ubio dvojicu njegovih kolega za dvije godine, onda šta ja mogu očekivati. Šta može očekivati moj prijatelj Muriz Memić? I on me je sinoć zvao i upozorio da može da se desi da Sanjin Sefić izađe, jer i on se bori sa svim tim”, rekao je Agić.

Potvrdio je i da je 16 i po godina tačan broj koliko će služiti kaznu Sefić, a služiće je u Zenici.

“Zadovoljni smo što nećemo imati stresova jer ovo je prelilo čašu u našim životima. Ova presuda vraća povjerenje. 16 i po godina nije malo”, naveo je naš sugovornik.

Podsjetimo, Sefić je 10. oktobra 2016. godine u večernjim satima u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i udario Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad