"Lažna tabla sa imenom Radovana Karadžića stajala četiri godine"

Vijesti 16. dec 202018:39 > 19:10
N1

U Narodnoj skupštini Republike Srpske danas se na posebnoj sjednici razmatrao prijedlog budžeta za predstojeću godinu, program ekonomskih reformi za naredne dvije godine ali i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o zaduživanju, te o igrama na sreću. Dok su predstavnici vlasti pokušavali predstaviti idealno stanje u teškom vremenu, opozicioni političari koristili su prijave povreda Poslovnika kako bi iznijeli kritike.

Opomena i prije početka sjednice.

Draško Stanivuković, poslanik PDP u NSRS: “Ja imam pravo na povredu poslovnika, tražim minut ćutnje. Jel narodni poslanik ne zaslužuje minut ćutnje?”

Nedeljko Čubrilović: “Imate opomenu.”

Stanivuković: “Vi ste nekulturni.”

Čubrilović: “Predsjedniče izvolite.”

Predsjednik Vlade je rekao da neće biti privatizacije “Šuma” i “Elektroprivrede”. Za sada.

“Ništa se nije promjenilo, nema privatizacije ni jednog ni drugog. Da li će biti za X godina, nisam baba vračara”, istakao je Radovan Višković.

Opozicionari su više puta iskazali nepovjerenje prema obećanjima vlasti.

Igor Crnadak, poslanik PDP u NSRS: “Skinuta je tabla sa imenom Radovana Karadžića i čitav taj cirkus traje četiri godine.”

Denis Šulić: “Vratite se na temu dnevnog reda.”

Crnadak: “Nemoj me prekidati. – rasprava, pa onda. Kako mi da vjerujemo u analize, procjene koje dolaze od Vlade koja je dozvolila da lažna tabla stoji četiri godine.”

Vlast poručuje da je napravljena ušteda na materijalnim sredstvima i najavljuje reformu javne uprave.

“To treba da bude samo početak reforme javne uprave, ne mislim smanjnja radnih mjesta ali preraspodjele da svako radi najblje na onom mjestu za koje su se školovali”, ocijenio je Igor Žunić, šef Kluba poslanika SNSD u NSRS.

Opozicionari ponovo zahtjevaju registar zaposlenih u javnoj uptravi.

“Onda bismo znali koliko je zaposlenih u javnom sektoru, kakve su njihova primanja, kakve su stručne spreme, ko dolazi na posao. Svi vi imate u ministarstvima radnike koji su zaposleni a ne dolaze na posao”, kazala je Jelena Trivić, poslanik PDP u NSRS.

Predsjednik novoosnovane Narodne partije Srpske Darko Banjac danas je sa liderom NDP-a Draganom Čavićem formirao novi poslanički klub od pet poslanika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad