Mektić o potezu Džaferovića i Komšića: Da sam ja na njihovom mjestu…

Vijesti 17. dec 202017:53 > 18:21
N1

Dragan Mektić, poslanik u Parlamentu Bosne i Hercegovine, rekao je za N1 da bi razgovarao s ruskim ministrom vanjskih poslova da se našao u situaciji u kojoj su se našla dva člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

VEZANE VIJESTI

Članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić odbili su, podsjećamo, da se u Sarajevu sastanu sa ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom zbog, kako je navedeno u pojašnjenju, nepoštovanja institucija Bosne i Hercegovine. Ovaj događaj izazvao je brojne reakcije. Vijest su prenijeli i brojni svjetski mediji.

”Prije svega, mislim da je jako dobro što je ruski ministar spoljnih poslova došao u Bosnu i Hercegovinu i mi moramo koristiti takve prilike i da tako prezentujemo svoje probleme. Mi očigledno imamo jako puno problema i mi smo na neki način zamrzli konflikt ovdje i dalje ne idemo. Što znači da se vrlo brzo mogu javiti teže posljedice. Da sam bio na mjestu Džaferovića i Komšića, čini mi se da sam bliže opciji da bih razgovarao s Lavrovim s tim da bih mu rekao sve ono što su oni htjeli da pokažu odbijanjem. Bez obzira koliko su teški problemi’‘, istakao je gost N1.

”Mi smo ovdje ratovali pa smo morali sjesti za pregovarački stol i tražiti mirno rješenje”, naglasio je on.

Kompletan razgovor u nastavku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad