Zbog guste magle otkazani letovi sa aerodroma u Sarajevu

Vijesti 18. dec 202008:44 > 08:57
N1

Letovi koji su zakazani danas u prijepodnevnim satima sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu otkazani su zbog magle, potvrđeno je za N1 sa ovog Aerodroma.

Trenutna vidljivost je 200 metara, a temperatura -2 stepena. 

Kako su nam kazali iz Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, od letova koji su planirani danas, otkazan je let kompanije Turkish Airlines iz Istanbula, čije slijetanje je trebalo biti u 10.30 sati. Također, otkazan je let Pegasus Airlinesa iz Istanbula čije slijetanje je planirano u 14.10 sati.

U toku dana planirani su letovi iz i za Beč, Beograd i Dubaji.

“Vremenska situacija što se tiče magle i smanjene vidljivosti u ovom trenutku je loša, ali se predviđa poboljšanje vidljivosti između 12 i 16 sati”, istaknuli su iz Službe za odnose sa javnošću Međunarodnog aerodroma u Sarajevu.

VEZANE VIJESTI

Podsjetimo, i sinoć su svi letovi otkazani koji su poslijepodnevnim satima trebali biti realizovani sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu.

Glavni grad BiH Sarajevo danas je prema rezultatima AirVisuala šesti po zagaženosti zraka u Evropi. Index zagađenosti je 168. 

Vlada Kantona Sarajevo je proglasila jučer epizodu “Upozorenje”, zbog povećanih koncentracija zagađujućih materija u zraku u Kantonu Sarajevo, u zonama A, B, C i D Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad