Tučnjava više osoba u migrantskom kampu "Blažuj", troje povrijeđenih

Vijesti 21. dec 202014:19 > 14:27
N1

Jučer u popodnevnim satima obaviještena je dežurna služba Pete PU da je u ul. Kamenolom, područje općine Ilidža, u krugu prihvatnog kampa za migrante „Blažuj“, došlo do tuče više lica, saopćeno je iz MUP-a KS.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i tom prilikom ustanovili da je tokom tuče došlo do povređivanja tri lica upotrebom oštrog predmeta, najvjerovatnije noža.

Kako je saopćeno, povrijeđenima je ukazana pomoć, a jedna osoba je zadržana radi opservacije na Klinici urgentne medicine.

Povrijeđenim licima: A.S. rođen 2001.godine, Sh.S. rođen 2002. i Sh.A.Y. rođen 2000.godine, sva trojica iz Avganistana, ljekarska pomoć je ukazana na KUM UKC Sarajevo, gdje su kod A.S. i Sh.A.Y. konstatovane lake tjelesne povrede, a Sh.S. je zadržan radi opservacije na Klinici urgentne medicine.

Policijski službenici Pete PU su istog dana, u 20.00 sati zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 362. KZF BiH (nasilničko ponašanje), lišili slobode lica: I.Z. rođen 1978.godine, M.N. rođen 1995.godine, B.Y. rođen 1998.godine, Sh.M. rođen 2000.godine i M.N. rođen 2000.godine, svi iz Pakistana.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, navode iz MUP-a KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad