Nezavisni blok: Građani USK su taoci Vijeća ministara i IOM-a

Vijesti 23. dec. 202012:41 > 12:43
Podijeli:
Izvor: N1

Nezavisni blok u potpunosti podržava stavove Vlade Unsko-sanskog kantona i građana Bihaća da ne dopuste ponovno uspostavljanje centra za prihvat migranata u krugu nekadašnje tvornice BIRA unutar urbanog gradskog prostora, poručili su putem saopštenja.

“Dosadašnje manipulacije i izigrana obećanja od strane Vijeća ministara i Međunarodne organizacije za migracije (IOM) daju Vladi i građanima puno pravo da odbiju njihovo nametanje rješenja na štetu Bišćana i Krajišnika”, saopćeno je iz ove stranke.

Nezavisni blok tvrdi da IOM kreira “kontrolisani haos u kojem se građani Bihaća stavljaju pred svršen čin, a Vijeće ministara u tome svesrdno pomaže, pritom kažnjavajući Unsko-sanski kanton za propast SDA u ovom dijelu Bosne i Hercegovine”.

VEZANE VIJESTI

Tvrde da je to bilo očigledno i kad je prilikom usvajanja državnog budžeta odbijen ranije prihvaćen amandman o 450.000 KM pomoći Unsko-sanskom kantonu za ublažavanje posljedica migrantske krize.

“Zakulisni dogovori na štetu Unsko-sanskog kantona i ljudi u Krajini su sad potpuno razobličeni. Odbijanje novčane pomoći iz državnog budžeta, odbijanje da se uspostavi kamp za azilante u Tuzlanskom kantonu, prevara sa najavljenim imenovanjem ministra sigurnosti iz Unsko-sanskog kantona, te sadašnje vraćanje migranata u Biru pokazuju kako su građani USK doslovno taoci Vijeća ministara i IOM-a”, naveo je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

Nezavisni blok ističe kako je na sceni nehumano poigravanje sa životima i građana USK i migranata u kojoj ni jedni ni drugi nisu krivi za igre državnih vlasti BiH i međunarodne zajednice. Zbog toga je neophodno zadržati solidarnost i humanost među ljudima, a bijes opravdano usmjeriti u stvarne krivce za sve probleme – Vijeće ministara i IOM.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad