Darivanje krvi za djecu oboljelu od raka: Ovo je vrijeme kad se solidarišemo

Vijesti 24. dec 202013:28 > 13:30
Fena / Srce za djecu oboljelu od raka

Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka', Crveni križ FBiH, Crveni križ Općine Centar i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH zajedničkim snagama organizovali su akciju darivanja krvi. Uprkos usložnjenoj epidemiološkoj situaciji i pandemiji humani ljudi su izdvojili vrijeme i pridružili se akciji. Akciji se odazvalo 142 ljudi, a 126 ih je darivalo krv.

“Neizmjerno smo im zahvalni za dobru namjeru, ljubav i podršku. Oni su zaista pravi heroji djece oboljele od raka, jer su došli i spasili život. Upravo zato slogan akcije i jeste ‘Daruj krv, budi njihov heroj'”, navode iz Udruženja.

Direktor Udruženja ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ Fikret Kubat naglašava da liječenje te djece bez krvi ne bi bilo moguće, a samim time bi bilo dovedeno i izlječenje u pitanje.

“Kad kažemo da dajete poklon koji život znači, mi to bukvalno tako i mislimo, jer naša dječica svakodnevno trebaju krv i njene komponente da bi izdržali do kraja liječenje. Zahvalni smo svim građanima koji su se odazvali akciji, pogotovo u vrijeme pandemije. Ovo je vrijeme kad se solidarišemo i pokazujemo jedni drugima da možemo biti nečiji oslonac u najtežim danima”, kazao je.

Djeca oboljela od raka često su u potrebi za transfuzijom radi prirode liječenja kroz koje moraju proći, a ovo je šesta po redu akcija tog tipa pokrenuta željom humanih donatora da pomognu potrebama djece oboljele od raka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad