U utorak hitna sjednica Skupštine KS o privremenom finansiranju

Vijesti 24. dec 202016:38 > 16:42
TVSA

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo, kojim je predsjedavao predsjedavajući Elvedin Okerić, utvrdio je na današnjoj online sjednici da se u utorak, 29. decembra ove godine, sa početkom u 10.00 sati, održi 14. hitna sjednica Skupštine KS.

Na sjednici će biti razmatrani prijedlozi odluka o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo, Zavoda zdravstvenog osiguranja KS i Službe za zapošljavanje, za prvi kvartal naredne godine, odnosno od 1. januara do 31. marta 2021. godine.

Kolegij je na istoj sjednici utvrdio i termin održavanja 32. radne sjednice ovog kantonalnog zakonodavnog tijela. Navedena sjednica će biti održana u utorak, 5. januara 2021. godine, sa početkom u 10.00 sati.

Na dnevnom redu te sjednice će, pored zastupničkih pitanja i inicijativa, biti i prijedlog odluke o potvrđivanju novog saziva Vlade KS, jer je danas Komisija za izbor, imenovanje i administrativna pitanja Skupštine KS prihvatila dostavljeni prijedlog sa imenima svih njenih članova, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Sjednice će biti održane online, a direktan prijenos će biti emitovan na TVSA.