Uručeni ključevi automobila RVI 100 posto prve grupe

Vijesti 25. dec 202014:53 > 15:00
Izvor: Ured Vlade FBiH

Uručenjem ključeva za 22 nova automobila prilagođena potrebama ratnih vojnih invalida 100 posto prve grupe, danas je okončan ovogodišnji program podrške pripadnicima ove kategorije. Projekat je podrazumijevao nabavku i dodjelu ukupno 50 automobila u 2020. godini, za šta je Vlada Federacije BiH Budžetom osigurala 1,5 miliona KM, saopćio je Ured Federalne vlade za odnose s javnošću.

Ključeve automobila korisnicima su uručili pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo i predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije BiH Mujo Aganović.

“Nadam se da će vas ovi automobili dobro služiti te kao ortopedska pomagala, što i jeste svrha ovog programa, biti od pomoći u vašim svakodnevnim aktivnostima. Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata će i ubuduće činiti sve kako bi pomoglo svima vama koji ste u najtežim trenucima za našu domovinu dali nesebičan doprinos i žrtvovali svoje zdravlje”, kazao je Terzo.

U prvoj fazi dodjele, krajem novembra ove godine, ključeve automobila je dobilo 28 ratnih vojnih invalida 100 posto prve kategorije. Riječ je o automobilima marke ‘škoda octavia’ karavan ambition automatik, a vrijednost jednog vozila je 29.950 KM.

Od 2015. godine Vlada Federacije BiH je, putem resornog ministarstva, osigurala nabavku 330 automobila za RVI 100 posto prve grupe.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad