Dino Merlin u Novom danu

Vijesti 13. jul 201514:36 > 21:03
Facebook

Govor mržnje živi na društvenim mrežama u regionu - činjenica je koju ne smijemo ignorisati.

 Koliko je važno na vrijeme prepoznati uticaj novih medija, da li su kazne za širenje mržnje na internetu blage, koliko se žrtve u online sferi mogu zaštiti, da li je potrebna određena vrsta kontrole govorimo u našoj regionalnoj temi – gosti: u Sarajevu Boro Kontić – direktor Media Centra Sarajevo, u Zagrebu Tamara Opačić – Aktivistica, novinarka, u Beogradu Milena Vasić – pravnica Komiteta pravnika za ljudska prava YUCOM.

O predstojećem koncertu na Koševu, turnejama, punim dvoranama širom svijeta, saradnji sa muzičarima u regionu, komunikaciji sa fanovima na društvenim mrežama, muzici za koju živi i od koje živi, Evroviziji, saradnicima, brendu Dino Merlin, duetima, pjesmama koje traju…za Novi dan govori Dino Merlin.

U svijetu je trend da se u liječenju određenih bolesti i stanja, poput cerebralne paralize, mišićne distrofije, multipla skleroze i nekih ranih razvojnih poremećaja, sve više koriste životinje: delfini, psi i posebno – konji. Marija Antić nas uči – šta je to terapijsko jahanje.

Pričamo i o projektu ONLINE SENIORI, a uživo smo i u Zagrebu.