Vogošća: Nekolicina povrijeđenih u novim sukobima huligana

Vijesti 14. jul 201500:29 > 00:32
N1

U Sarajevskom naselju Vogošća došlo je do novog obračuna između navijača Sarajeva i poljskog Lecha iz Poznana, potvrđeno je za N1 iz MUP-a KS.

Oko 150 pristalica Lecha iz Poznana sukobilo se sa navijačima Sarajeva, i to na sred glavne ulice u pomenutom sarajevskom naselju, gdje su naoružani bakljama, palicama i inventarom iz ljetnih bašti.

N1 saznaje da su ovi sukobi zapravo scenario iz raznih dijelova glavnog grada Bosne i Hercegovine, te su odvojeni obračuni već prijavljivani policiji, a sve uoči sutrašnjeg susreta Sarajeva i Lecha, koji trebaju odigrati prvi meč drugog pretkola Lige prvaka.

N1
N1
N1
N1
N1

U obračunu ima povrijeđenih koji su odvedeni na medicinsko zbrinjavavanje, a na glavnoj vogošćanskoj raskrsnici se vide razbijene flaše, i polomljeni predmeti korišteni u obračunu dvije navijačke strane.

Policija je na zahtjeve uznemirenih građana koji žive u okolini reagovala, rastjerala masu, te napravila kordon ispred hotela u kojem su smješteni navijači iz Poljske, a navijači koji su učestvovali u sukobu uz pratnju policije doći će do smještaja.

https://youtube.com/watch?v=O1afOPmTCdY

Informacije o povrijeđenima i uhapšenima se očekuju sutra. Izjave očevidaca kažu da je uništen dio inventara hotela, a blokirana je glavna saobraćajnica kroz Vogošću.

Obračun navijača počeo je negdje oko ponoći, a iako su fizički obračuni završili posredstvom građana i policije, napeto je ispred samog hotela gdje su smješteni Poljaci.

Navijači Sarajeva potpuno su udaljeni od mjesta gdje se gosti iz Poznana nalaze, ali su na ulicama Vogošće i dalje prisutni zabrinuti građani koji čekaju potpuni rasplet situacije. Specijalne policijske snage pristižu na mjesto dešavanja i osiguravaju prilaze kako bi se spriječila dalja eskalacija sukoba.

U video prilozima i foto galeriji možete vidjeti detalje sukoba koji se primirio sati i po nakon ponoći.

Ovaj događaj u sjenu je bacio utakmicu koja se u 21:00 sat igra na stadionu “Asim Ferhatović Hase”.