Emina Delić Pazalja novo lice N1 televizije

Vijesti 15. jul 201512:39 > 12:47
N1

Regionalna 24-satna informativna televizija N1, nastala u saradnji s globalnim partnerom CNN-om, postigla je dogovor o angažiranju mlade i uspješne prezenterke i reporterke Emine Delić Pazalja.

Emina napušta TV1 i bit će dio tima regionalne televizije N1, koja je za svega osam mjeseci emitiranja postala jedna od najgledanijih i najutjecajnijih news televizija na području Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i ostalih zemalja regije.

Princip regionalnog news programa mi se jako dopada i sretna sam što ću postati dio ove velike medijske priče. Kao lice koje će prioritetno izvještavati iz BiH, radujem se saradnji sa kolegama iz drugih zemalja, jer upravo zajednički rad otvara mnogo veće mogućnosti i, uz razmjenu iskustava, garantuje profesionalni napredak”, kazala je Emina Delić Pazalja i dodala da “N1 televizija ima dobro osmišljen medijski koncept koji uspješno funkcioniše”.

Emina je prepoznatljivo televizijsko lice. U svojoj karijeri vodila je udarne informativne emisije, izvještavala sa najvažnijih političkih i društvenih događaja, intervjuisala vodeće ličnosti BiH i regije, kao i brojne ambasadore.

Emininim dolaskom N1 potvrđuje status medijske kuće koja okuplja najbolje profesionalce u regiji, pod vodstvom višestruko nagrađivanog reportera i urednika CNN-a Brenta Sadlera, sadašnjeg direktora Uredničkog kolegija N1.

Generalna direktorica N1 Aleksandra Subotić kazala je kako se raduje saradnji sa Eminom Delić Pazalja i budućim zajedničkim uspjesima.

N1

Naša kuća u svom timu njeguje pažljivo izabran kadar koji profesionalnim angažovanjem, integritetom, tačnošću i nepristrasnim izvještavanjem našu news platformu pozicionira kao kredibilan i pouzdan izvor informacija u cijelom regionu”.

Direktor programa N1 za BiH Amir Zukić pojasnio je kako će novo lice N1 gledatelji moći pratiti u Dnevniku u 19 i 22, kao i u regionalnoj news emisiji N1 info, a pojavljivat će se i u ulozi reportera.

Vjerujem da će Eminim specifičan voditeljski i reporterski stil prepoznati publika širom regije. Ona je karika koja će dodatno ojačati naš lanac.”

N1 ima potpisan partnerski sporazum sa Turner Broadcasting System Europe Limited, matičnom kompanijom CNN Internationala, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a za regiju. N1 program proizvodi u tri ravnopravna centra u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu.

Glavni finansijski investitor N1 je United Group, vodeća “pay TV” platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Slovenija i Telemach BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, te Total TV, najveću satelitsku platformu u jugoistočnoj Evropi.

Vodeći svjetski investicijski fond KKR, sa sjedištem u New Yorku, preuzeo je 2013. godine United Group, što predstavlja najveću američku investiciju u jugoistočnoj Evropi.