Vasić: Identifikovano novih 20 napadača na Vučića

Vijesti 16. jul 201513:42 > 13:50
Reuters

Direktor policije Republike Srpske (RS) Gojko Vasić potvrdio je danas u Banjaluci da ima napretka u istrazi entitetske policije na utvrđivanju osoba koje su 11. jula u Potočarima učestvovale u napadu na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića.

Vasić je, kako je prenijela Fena, potvrdio da je identifikovano desetak novih osoba za koje se pouzdano može tvrditi da su učestvovale u tom napadu.

Vasić je precizirao da se istraga o napadu na Vučića vodi pod nadzorom Specijalnog tužilaštva RS, a razmjenice informacije i s kolegama iz BiH i Srbije, kako bi, prema njegovim riječima, utvrdili ko je učestvovao u pokušaju ubistva i podstrektivanju na ubistvo Vučića.

“Svaki dan ima napretka i sve istrage radimo s tužiocem”, rekao je direktor policije RS na konferenciji za novinare.

Vasić je potvrdio da u policiji RS-a još nisu zatražili pomoć medija u identifikovanju osoba koje su učestvovale u napadu na srbijanskog premijera.

Iz MUP RS su ranije podnijeli izvještaje Specijalnom tužilaštvu RS protiv “NN” osoba zbog pokušaja ubistva i podstrektivanja na ubistvo Aleksandra Vučića 11. jula, nakon komemoracije povodom 20. godišnjice genocida u Srebrenici.

Nakon što utvrde identitet napadača, te prijave će biti podnijete protiv izvršilaca.