Mektić: 20 osoba iz BiH i Srbije napalo Vučića

Vijesti 28. jul 201515:05 > 15:08
N1

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas u Podgorici da je istraga napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima 11. jula pri kraju i da je u toku identifikacija 20 osoba iz BiH i Srbije.

Mektić je rekao da su sigurnosne agencije u BiH identifikovale blizu 20 osoba za koja postoje čvrsti materijalni dokazi da su na najekstremniji i najgrublji način učestvovala u napadu na premijera Srbije.

Nakon trilateralnog sastanka sa ministrima policije Srbije Nebojšom Stefanovićem i Crne Gore Raškom Konjevićem, Mektić je rekao na konferenciji za novinare da je u toku identifikacija 20 osoba, da se materijalni dokazi dostavljaju Tužilaštvu BiH i da je istraga pri kraju.

“Očekujem da ćemo brzo dostaviti dokumenaciju Tužilaštvu BiH i očekujem njegovu brzu akciju. Za određeni broj osoba biće nam potreba i pomoć policijskih struktura iz Srbije, jer se pretpostavlja da su sa prostora Srbije”, rekao je Mektić.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojiša Stefanović očekuje da će policijske strukture BiH brzo riješiti slučaj pokušaja ubistva premijera Vučića.

“Ono što je preduzeo ministar Mektić je za svaku pohvalu i nadam se da ćemo uskoro imati rezultate istrage i da će organizatori pokušaja ubistva premijera Vučića biti privedeni pravdi”, rekao je Stefanović.