Bošnjak: Jesen će donijeti nove troškove za građane BiH

Vijesti 27. aug 201508:17 > 08:21
N1

Gost rubrike PRESS jutarnjeg programa N1 televizije bio je Harun Bošnjak, novinar dopisnik BHT-a iz Zenice.

Nova era na Balkanu: BiH i Crna Gora potpisale prvi Sporazum o granici

Konačno je stavljena tačka na tu priču, na priču čija je teritorija, te su izglađeni odnosi između ove dvije zemlje“, rekao je Bošnjak.

Blokada izvoza mlijeka u EU

Vijest koja je sve zatekla, a posebno poljoprivrednike i mljekare koji su se dugo pripremali za evropsko tržište. Nije još potvrđeno da li je Hrvatska uputila žalbu. Nadam se da će se situacija riješiti i ne bi bilo dobro da mljekari počnu protestovati i proljevati mlijeko“, izjavio je novinar iz Zenice

Da li će jesen donijeti neke nove probleme.

Hoće kada su u pitanju troškovi. Posljednjih dana se govori o troškovima školaraca, zatim suša i problem mljekara što bi moglo donijeti poskupljenje hrane, a zatim ide zima i troškovi grijanja.”

Da li je BiH spremna za reforme.

Ako je agenda zaista ono što se kaže, da ima za cilj napredak života građana BiH, treba je podržati“, kazao je gost Novog dana.

Amel Tuka dobio medalju i stipendiju u Pekingu, sutra povratak najboljeg bh. atletičara.

Stipendija je trebala doći i ranije. On je svoje prve korake napravio u AK Zenica i znam kako je bio trnovit njegov put. Treba pozdraviti podršku koju dobija, kao i stipendiju. Ali on je to trebao imati mnogo ranije. Zato ova bronza ima zlatan sjaj“, rekao je Bošnjak.

On je kazao da Zemaljski muzej i kompanije gdje država i Vlada imaju većinski dio mogu normalno funkcionisati uz malo truda i rada. “Najbolji primjer za to je fabrika Dita i njeni radnici.