Elektroprivreda BiH uložila 590.000 KM za razvoj bh. sporta

Vijesti 27. aug 201517:02 > 17:05
Anadolija

Generalni direktor Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH Elvedin Grabovica i v.d. izvršni direktor za ekonomske poslove Edib Bašić potpisali su ugovore o sponzorstvu s predstavnicima bh. sportskih saveza.

Ugovri su potpisani s predsjednikom Nogometnog saveza BiH Elvedinom Begićem i generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem, predsjednikom Saveza sjedeće odbojke BiH Miralemom Zubovićem, generalnim sekretarom Rukometnog saveza BiH Smajom Karačićem i direktorom Mirzom Muzurovićem te generalnim sekretarom Košarkaškog saveza BiH Harunom Mahmutovićem.

Kako je navedeno u saopćenju Elektroprivrede BiH, to preduzeće je u 2015. godini, s ciljem poticanja i promocije vrhunskog sporta u BiH, za sponzorisanje Nogometnog saveza BiH, Rukometnog saveza BiH, Košarkaškog saveza BiH i Saveza sjedeće odbojke BiH izdvojilo ukupno 570 hiljada KM. O toga je Nogometnom saveza BiH pripalo 340.000 KM, Košarkaškom savezu 110.000 KM, Rukometnom savezu BiH 60.000 KM i Savezu sjedeće odbojke BiH 60.000 KM.

Imajući u vidu dosadašnje uspjehe nogometne, košarkaške, rukometne i reprezentacije u sjedećoj odbojci, JP Elektroprivreda BiH od 2013. godine izdvaja novčana sredstava kako bi se vrhunskim sportistima olakšalo finansiranje nastupa na državnim i međunarodnim takmičenjima, i omogućila organizovanja takmičenja kojim se promoviše država BiH“, navodi se u saopćenju.

JP Elektroprivreda BiH je u 2015. godini potpisala i Ugovor o sponzorstvu sa Udruženjem za sport i reakreaciju mladih, vrijedan 20.000 KM, s ciljem podrške manifestaciji Sportske igre mladih BiH 2015. koja kroz sport među populacijom osnovaca i srednjoškolaca promoviše način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, soplidarnost i fair-play, saopćeno je.