Degirmendžić: Istina mora imati veću cijenu jer nas lažu

Vijesti 04. sep 201509:38 > 09:48
N1

Na koncu prve radne sedmice u mjesecu septembru, u rubrici Press u Novom danu N1 televizije gošća je bila Samira Degirmendžić, novinarka Dnevnog avaza.

Sa Degirmendžić smo prošli naslovnice najtiražnijih novina u Bosni i Hercegovini, koja se na početku prvo požalila gradskim vlastima zbog nesnosnih gužvi u gradu. “Ukazujemo stalno na to, ali se tome ne nazire kraj”.

Dergimendžić je istakla da su gražanima u BiH sportska dešavanja jedina radost, stoga sinošnji poraz od Belgije doživljavamo sa razočarenjem.

“Hvatamo se za pobjede kao za slamke”, kazala je u Novom danu.

Od naslova koji su bili na stolu, Dergimendžić je izdvojila i i onaj koji se tiče najavljenih protesta penzionera 29. septembra.

“Vlada ih pokušava odgoditi, a premijer Novalić želi postići sporazum sa penzionerima. Obećavaju da će isplata biti redovna, odnosno do petog u mjesecu. Iskreno, teško je povjerovati u to, jer vlada nema većinu, ministarstva nisu popunjena. Kupovina vremena i gašenje požara benzinom”, riječi su Samire Degirmendžić.

Interesantan naslov bio je na listovima Dnevnog avaza, u kojem stoji da se u Banjaluci može izaći na poligraf za 100 KM.

“Istina bi trebala imati dosta veću cijenu, jer nas lažu sa svih strana”, kazala je jutrošnja gošća.

Dnevni list naslovnicu je posvetio imenovanjima u javnim preduzećima, što je Degirmendžić prokomentarisala riječima: “To je i posvađalo partnere u vlasti, ta imenovanja u javnim preduzećima. Demokratska fronta je još uvijek u vlasti, ima pozicije i mehanizme koji čine vlast. Javna preduzeća su ipak zlatne koke, a vlastima je najbitnije ko je na čelu tih preduzeća”, precizirala je.

Na koncu gostovanja u Novom danu, podcrtala je nekoliko pozitivnih primjera koji BiH predstavljaju u lijepom svijetlu na svjetskoj sceni, a dodala je i to da država previše eksperimentiše sa obrazovanjem, zbog čega u konačnici najviše ispaštaju djeca.