Krajem septembra u Sarajevu prvi Festival psihologije

Vijesti 10. sep 201513:23 > 13:28
N1

Prvi Festival psihologije u Sarajevu osmišljen je na inicijativu članova Izvršnog odbora Podružnice psihologa Sarajevo, s ciljem upoznavanja opće javnosti sa teorijskim i praktičnim aspektima psihologije i prva je aktivnost te vrste ikada u Bosni i Hercegovini.

Jedan od osnovnih ciljeva je da se psiholozi sa područja Kantona Sarajevo sa različitim aktivnostima uključe u realizaciju Festivala i na taj način predstave svoj rad našoj zajednici, te pokažu širinu i značaj psihološkog djelovanja u svrhu ostvarivanja dobrobiti zajednice.

Ceremonija otvaranja Festivala psihologije biti će upriličena na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu u ponedjeljak, 28. septembra 2015. u 18:00 sati. Tom prilikom posjetioci će moći vidjeti i izložbu dječijih radova Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica.

U periodu od 28. septembra do 2. oktobra 2015. godine svi posjetioci Festivala psihologije moċi ċe prisustvovati nizu interaktivnih radionica, prezentacija i okruglih stolova koji će im pružiti uvid u aktuelne aktivnosti naših psihologa, a imat ċe i mogućnost da postavljaju pitanja i učestvuju u diskusijama. Raspon tema koje su obuhvaćene tokom četiri dana trajanja Festivala, od psihoterapije, mentalnog zdravlja, ovisnosti, školstva, roditeljstva, nezaposlenosti i državnih reformi, idealna su prilika za interdisciplinarnu saradnju i razmjenu znanja i ideja stručnjaka različitih profila, te svih zainteresiranih za ponuđene teme.

N1

Prisutni ċe imati priliku družiti se sa nekim od vodećih stručnjaka iz područja psihologije u Bosni i Hercegovini, ali i regiona, kao i sa studentima psihologije, koji su također značajni učesnici Festivala.

Također, sve aktivnosti tokom Festivala predstavljaju idealnu priliku za stvaranje novih poznanstava koja će doprinijeti ličnom i profesionalnom razvoju učesnika i posjetioca, a time i općem društvenom razvoju.

Festival psihologije u Sarajevu bit ċe dio procesa afirmisanja psihologije kao važne nauke i prakse koja može ponuditi podršku i pomoć pojedincima u svakom životnom stadiju te utjecati na opće dobrostanje naše zajednice.

Program Festivala možete pratiti i putem Facebook stranice.