FOTO: Pronađeno stablo marihuane visoko 3,2 metra u Zenici

Vijesti 14. sep 201516:34 > 16:38
Fena

Pripadnici Odsjeka za posebne namjene MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su, u skladu sa naredbom Općinskog suda u Zenici, izvršili pretres kuće koju koristi E.Š. iz Zenice, u ulici Hadžije Mazića put u Zenici, gdje je pronađena nelegalno uzgajana marihuana.

Tokom pretresa, koji je obavljen nakon saznanja da se na navedenoj lokaciji vrši nelegalan uzgoj marihuane, pronađena je velika stabljika indijske konoplje i jedna vazdušna puška, dok je u dvorištu, u dijelu obradive površine, pronađena velika stabljika indijske konoplje visine 3,2 metara.

Pronađena biljna materija je privremeno oduzeta i bit će dostavljena Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona radi vršenja potrebnih vještačenja.

Tokom pretresa slobode je lišena ženska osoba inicijala H.A., koja se sumnjiči da je izvršila sporni zasad i protiv koje će, nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu ZDK biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštene proizvodnja i stavljanja u promet opojnih droga.

Fena