Protesti ispred RTRS-a zbog uređivačke politike

Vijesti 17. sep 201509:04 > 09:07
N1

Mladi Saveza za promjene danas će organizovati proteste ispred zgrade Radio televizije Republike Srpske. Negoduju zbog uređivačke politike ovog javnog servisa.

Oni će se okupiti u 11:30 minuta u parku Mladen Stojanović odakle je izvještavala reporterka Anđelka Marković koja je razgovarala sa predstavnikom Mladih Saveza za promjene Draškom Stanivukovićem.

Mladi iz Saveza za promjene negoduju protiv RTRS-a zbog, kako kažu, jednostranog izvještavanja koji rade u interesu jedne partije i jednog čovjeka, odnosno Milorada Dodika. Tvrde da RTRS vrši podjelu građana tako što pripadnike opozicionih stranaka predstavljaju kao izdajnike.

Nakon najave protesta, nisu se oglašavali iz RTRS-a.

Predstavnici opozicije se nisu odazvali na pozive RTRS-a za gostovanje. Stanivuković je to obrazložio: “Ako osam, devet godina budete zanemareni i onda vas zovnu par puta, da li biste vi došli? To vam je isto kada vas neko konstantno vrijeđa i onda posljednjih pola godine vam kaže par lijepih riječi pa nakon toga očekuje bolje odnose”.

To je naš javni servis kojeg svi mi plaćamo i treba nam svima podjednako da služi“, komentarisao je Stanivuković.

Stanivuković je komentarisao i aferu o medicinskoj školi u Banjaluci. “U medicinskoj školi je bila afera da se 28 učenika upisalo mimo svih kanala, a par njih nije ni predalo dokumente. Jedan učenik je htio da se upiše, ali nije uspio dok su nečiji sinovi upisani mimo svih protokola. Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević je napravio spisak i faxom proslijedio imena u školu i ti su primljeni“, rekao je.

Nastupio je medijski mrak, crnilo i to su razlozi zbog kojih smo ovdje. S nečim moramo početi, od toga što se dešava u medicinskoj školi, u drugim školama, šta se desilo s Bobar bankom. Politika koju oni vode je gruba politika i okupljanjem se može nešto uraditi”, dodao je.

“Strah su utjerali građanima i svakodnevno mi se javljaju ljudi kojima je Dane Malešević nanio štetu”, izjavio je Stanivuković.