Mladi u RS-u: Umjesto RTRS-a stavite znak SNSD-a

Vijesti 17. sep 201518:09 > 22:14
N1

Mladi Saveza za promjene organizovali su proteste ispred zgrade Radio televizije Republike Srpske. Negoduju zbog uređivačke politike ovog javnog servisa.

Zgradu koju plaćaju građani RS zloupotrebljava jedan čovjek koji je vlasnik te televizije – znak SNSD-a umjesto RTRS-a – simbolika je jasna. Jasni su i zahtjevi Mladih Saveza za promjene.

Rukovodstvo RTRS-a da podhitno promjeni uređivačku politiku ili da se skloni sa RTRS“, rekao je Nikola Dronjak iz PDP-a.

Oko 200 aktivista opozicionih stranaka imalo je namjeru da zvižducima i transparentima nezadovoljstvo iskažu pred ulaznim vratima RTV doma. Zaputili su se iz parka Mladen Stojanović, ali do konačnog cilja nisu stigli.

Policija je protestnu šetnju zaustavila neposredno od zgrade televizije.

Dozvoljeno je nekolicini mladih opozicionara da ispred RTRS-a ostave televizore.

Na sve optužbe, kažu u RTRS-u danas, odgovorili su na prošloj sjednici Narodne skupštine RS. Ukazujući na brojne pozive za gostovanje u emisijama RTRS-a koje su pripadnici opozicionih političkih partija odbili.

U odbranu entitetskog javnog servisa stala je neformalna grupa mladih.

U opštoj bezidejnosti i nekreativnosti, besmisleno je davati podršku inicijatoru današnjih protesta Nikoli Dronjku. Predlažemo vam da se pozabavite poslovanjem Unije studenata u mandatu Nikole Dronjka“, poručeno je u pismu.

Autor pisma je nepoznat. Potpis samo – Mladi ljudi Republike Srpske. Sa druge strane Dronjak je poručio da su današnji protesti tek početak bunta nezadovoljnih građana.