Utvrđuje se uzroci avionske nesreće na Ozrenu

Vijesti 25. sep 201511:41 > 11:43
Srna

Uviđaj na mjestu jučerašnjeg pada aviona na Ozrenu obavlja komisija koju je formiralo Ministarstvo transporta i komunikacija BiH, zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Doboj.

Uviđajem rukovodi dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj.

Prilikom pada manjeg aviona smrtno je stradao pilot N.A. iz Beograda, kopilot J.H. koji je također iz Beograda zadobio je teške tjelesne povrede, dok je aviomehaničar S.S. iz Mladenovca lakše povrijeđen.

Centru javne bezbjednosti Doboj je jučer oko 13.25 sati iz Civilne zaštite Doboj prijavljeno da se u rejonu Ostravice na planini Ozren dogodila avionska nesreća.

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 2 izašli su na mjesto događaja i na lokaciji Kamenica, visinski rejon Ostravica, u šumi locirali avion marke “cesna” vlasništvo “Gas aviation” iz Smedereva, Republika Srbija.

Avion, iz kojeg je vršena vakcinacija lisica iz vazduha, prilikom pada je izgorio.

Iz Centra javne bezbjednosti Doboj danas je saopćeno da je odmah nakon prijave organizovana potraga za osobama koje su se nalazile u avionu.

Potragom je rukovodio načelnik Centra javne bezbjednosti Dragan Prodanović.

Oko 15.30 sati locirana je jedna osoba sa kojim je ostvaren kontakt putem mobilnog telefona. Policija se oglašavala sirenama kako bi se osoba, koja je bila u svjesnom stanju, mogla orjentisati i usmjeriti do najbezbjednijeg i najpristupačnijeg odredišta.

Ubrzo je pronađena još jedna osoba sa teškim tjelesnim povredama, a pored aviona uočen je i jedan ugljenisani leš.

Preživjeli u ovoj avionskoj nesreći su vozilom hitne pomoći prevezeni do Pravoslavne crkve u mjestu Brezici, kod Petrova, odakle su helikopterom Oružanih snaga BiH prebačeni u dobojsku bolnicu.

U potrazi za posadom ovog aviona, policijskim službenicima pridružili su se i pripadnici vatrogasnih jedinica iz Doboja i Petrova, radnici Šumskog gazdinstva Doboj, članovi planinarskog društva “Ozren” Petrovo i medicinski radnici Doma zdravlja Doboj.

Član planinarskog društva “Ozren” Miroslav Spasić je zajedno sa komandirom Policijske stanice Doboj 2 Ljubišom Đukanovićem učestvovao u lociranju i pronalaženju osoba.

Na mjestu nesreće nalazio se i načelnik općine Petrovo Ozren Petković.