Dronjak: Sramota me Vlade koju vodi Željka Cvijanović

Vijesti 14. okt 201509:55 > 10:01
N1

U rubrici Press Novog dana na N1 gost je bio Nikola Dronjak, predsjednik Savjeta mladih PDP-a, gdje je oštro kritikovao Vladu koju vodi Željka Cvijanović u RS-u.

Prva tema o kojoj se razgovaralo jeste tragedija u RMU Kakanj, gdje su jučer poginula četiri rudara.

“Naši političari komentarišu ove događaje samo kada se dese. Mora se poraditi na zaštiti radnika, pogotovo onih koji rade u teškim uvjetima. Nadam se da će nadležni poduzeti nešto i poboljšati standard rudara”, kazao je.

Pozdravio je dijalog između Bakira Izetbegovića i Fahrudina Radončića, jer ih je “sila prilika natjerala da sjednu za stol, a sigurno to nisu uradili iz ljubavi”.

“SDA je pobjednica izbora i time je dužna da obezbijedi parlamentarnu većinu za normalno funkcionisanje vlasti”, kazao je.

Jučer je uhapšena jedna osoba u Tuzli zbog sumnje na terorističke namjere, a Dronjak je na to kazao da BiH nema dugoročni plan, i da je taj problem potrebno rješavati na nivou države sa izraženom koordinacijom.

“Smatram da se pitanje bezbjednosti ne može rješavati od slučaja do slučaja”, kazao je.

Za sam kraj, Dronjak je istakao da je Vlada koju vodi Željka Cvijanović najnekompetentnija u regionu, i da ga je “sramota kao građanina kada vidi ko je čini”.

“Nije urađeno ništa, a priča se svodi na prijatelje i izdajnike RS-a. Gleda se samo da se izvuče finansijska korist, Dodik i Cvijanović se predstavljaju kao veliki Srbi koji će RS odvesti u nezavisnost, a zapravo samo spašavaju glave”, kazao je jutrošnji gost.