Sarajevo domaćin stručnjacima iz oblasti radiologije

Vijesti 16. okt 201507:30 > 07:33
Morguefile.com / Ilustracija

Stručnjaci iz oblasti radiologije iz Bosne i Hercegovine i inostranstva okupit će se na Balkanskom kongresa radiologa, koji će od 16. do 18. oktobra biti održan u Sarajevu.

Taj naučni skup okarakterizisan je kao najvažnije ostvarenje Balkanskog saveza radiologa i pružit će neizmjerno edukacijsko iskustvo predstavnicima radiologa, ne samo u BiH, već i u čitavoj regiji.

U dva dana Kongresa, atraktivan i moderan edukacijski i naučno-istraživački program objedinit će sve aspekte i discipline radiologije, naglašavajući najzanimljivije teme savremene radiologije.

Osim pojedinačnih predavanja planirane su i radionice, interaktivne i naučno-istraživačke sesije, a sudionici će imati priliku da upoznaju oko 55 renomiranih predavača i kolega iz Evrope i zemalja Balkana koji će sa njima podijeliti znanje, iskustvo i ideje. To će im omogućiti bolje razumijevanje, potpunije prihvaćanje i praktičnu primjenu suvremenih principa u radiologiji.

“Balkanska regija broji više od 120.000 radiologa, u koje se ubrajaju četiri bivša predsjednika Evropskog udruženja radiologa, Evropskog kongresa radiologa i Evropskog udruženja neuroradiologa”, saopćeno je iz organizacije.