Bosanska Otoka: Bomba iz II svjetskog rata u dvorištu kuće

Vijesti 16. okt 201514:22 > 14:26
N1

Danas je situacija u BiH stabilnija kada su u pitanju poplave, iako kiša, koja ponovo pada, i dalje stvara probleme u pojedinim dijelovima zemlje. U Bosanskoj Krupi na snazi je stanje prirodne nepogode, dok u Bosanskoj Otoci bomba iz II svjetskog rata zadaje probleme jednoj porodici.

Anđelka Marković, reporterka N1 nalazi se u ovom gradu u bosanskoj Krajini, a kazala je to da je vodostaj Une još uvijek visok, ali iz Civilne zaštite kažu da nema opasnosti od izlijevanja, budući da od jutros nivo rijeke opada.

Rijeka je u naletu nosila balvane koji su oštetili drveni most, a on je zatvoren za pješake zbog eventualne opasnosti.

Potvrđeno je i to da vodostaj Sane opada, i da velike rijeke nisu problem te neće praviti prijetnje. Međutim, problem predstavljaju potoci i rječice koje bujaju i zaplavile su nekoliko domaćinstava.

Inače, stanovnici jedne porodične kuće u Bosanskoj Otoci doživjeli su prije nekoliko dana šok kada su otkrili bombu tešku 260 kilograma iz II svjetskog rata.

Bomba se ne nalazi u koritu rijeke, ali je u dvorištu, dok su iz Centra civilne zaštite potvrdili da bi trebala biti izmještena naredne sedmice, te da nema opasnosti od njenog aktiviranja.