Ubica iz Livna od ranije poznat po maltretiranju majke

Vijesti 02. nov 201517:55 > 19:27
N1

Osumnjičeni za trostruko ubistvo u livanjskom selu Suhača Ante Niče uhapšen je jutros oko osam sati. U petak navečer usmrtio je majku, brata i nevjestu i od tada se nalazio u bijegu.

Potraga za trostrukim ubicom danas je okončana. Nakon što je u porodičnoj kući nožem usmrtio svoju majku, gluhonijemog brata i nevjestu jutros u mjestu Komorani nedaleko od Livna je i uhapšen. Navodno je u jutarnjim satima pokucao na vrata jedne porodične kuće gdje je tražio da mu se dovede fratar nakon čega se bez ikakvog otpora predao službenoj policiji.

“Dojavu smo dobili od samog vlasnika porodične kuće da se nalazi tu. Nakon što je lišen slobode, sproveden je u PU Livno, gdje će tokom dana biti provedena kriminalistička obrada”, izjavio je Ivica Vrdoljak, portparol MUP-a HNK.

Podsjetimo, nakon što je u petak pušten iz mostarskog zatvora gdje je odslužio jednomjesečnu kaznu zbog nasilja u porodici, iste večeri počinio je trostruko ubistvo.

Komšije su u šoku, iako kažu njegovo hapšenje im je donijelo veliko olakšanje.

Ispočetka je bio dijete kao i svako drugo, kasnije šta je bilo s njim ne znam, meni nije smetao, ali majci jeste. Našli su ga i slobodu sam dobila, stavila sam dvije sjekire pored vrata, jer sam se bojala da ne uđe u kuću“.

“Nije meni učinio nikakvo zlo, fin je uredan bio, kad je dolazio, nešto bi kupio, platio i otišao”, kažu mještani.

Najviše su kažu ogorčeni na vlasti, s obzirom na to da je od ranije poznat po maltretiranju majke, kažu iz zatvora nije smio biti pušten.

Iako poznat kao problematična osoba, mještani kažu da je jedno vrijeme djelovao kao miran mladić, zaposlen u jednoj mljekari, ali ne dugo.

Motivi ubistva još nisu poznati jer policija nema direktnog svjedoka događaja, a sahrana troje ubijenih bit će sutra u 14 sati.