Trostruko ubistvo: Anti Niče određen jednomjesečni pritvor

Vijesti 03. nov 201520:24 > 20:27
Izvor: N1

Sudija za prethodni postupak Županijskog suda u Livnu Nedim Begić odredio je danas poslijepodne 35-godišnjem Anti Niče iz Suhače u općini Livno pritvor u trajanju od mjesec dana, počev od 2. novembra do 2. decembra ove godine.

U izjavi za Fenu, Begić je kazao kako je Anti Niče određen pritvor zbog postojanja osnova sumnje da je 30. oktobra 2015. godine u večernjim satima u porodičnoj kući nožem usmrtio svoju 66-godišnju majku L.N. i bratovu suprugu, 44-godišnju S.N., te da je teško povrijedio 46-godišnjeg brata M.N, koji je od posljedica uboda nožem na putu prema KBC Firule u Splitu preminuo.

Kako je kazao Begić, osumnjičeni se tereti za kaznena djela ubistva za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od najmanje deset godina zatvora.

Na današnjem ročištu osumnjičeni se nije protivio određivanju pritvora i nije negirao da je počinio spomenuto teško kazneno djelo.

Sudija za prethodni postupak istaknuo je kako se osumnjičeni u svemu ovome ponašao trezveno i normalno, s tim da u svom izjašnjavanju nije precizirao gdje je bio od vremena počinjenja do hapšenja. Naveo je kako je “tumarao” po Cincaru, šumi, okolnim brdima…

Begić je kazao je Niče već od ranije poznat po ispadima i kaznenim djelima i to zbog nasilja u porodici, neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, te nanošenja tjelesnih povreda drugoj osobi.

“Zbog svojih nedjelja više je mjeseci proveo u pritvoru i zatvoru i taman kada je odslužio zadnju kaznu počinio je ovo teško kazneno djelo nad svojom porodicom”, kazao je Begić.