Sestra Milana Vukelića: Smatram odgovornim MUP RS

Vijesti 06. nov 201410:01 > 10:09
N1

Sedam godina je prošlo od ubistva Milana Vukelića. Ubijen je u eksploziji automobila ispred kapije MUP-a RS-a, a nalogodavci ni izvršioci ubistva nikada nisu pronađeni.

 Vukelić je radio kao građevinski inženjer u Zavodu za izgradnju Banja Luka. Pretpostavlja se da je stradao jer nije želio učestvovati u korupciji, već se borio protiv nje. Prijećeno mu je, a on je govorio: mogu me jedino ubiti, drugačije me ne mogu zaustaviti.

Sestra Milana Vukelića, Ljiljana Todorović javljala se iz Banje Luke u programu Novog dana televizije N1.

“Smatram odgovornim MUP RS. Da su htjeli da ga zaštite, on bi danas bio živ. Očekivati od onih koji ga nisu zaštitili da istraže i otkriju ko ga je ubio je apsurdno”, odgovorila je Ljiljana Todorović na pitanje koga smatra odgovrnim za smrt brata.

“Oni kažu da je istraga u toku, mislim da to sve miruje, oni znaju ko ga je ubio, ko je naručio, ali ne žele da to objave”, odgovorila je Ljiljana Todorović na pitanje u kojoj fazi je istraga.

“MUP je štitio kriminalce, a privodio moga brata. Oni su štitili kriminal, postoji sprega između vlasti i kriminala. Svaka država ima svoju mafiju, a ovdje mafija ima svoju državu”, izjavila je Todorović.

“Borba je jedino što nam ostaje, ni on nije odustao, dao je ono najdragocjenije. Hvala vam što ne dopuštate da umre i drugi puta i što i dalje pričate o njemu”, završila je Todorović javljanje iz Banje Luke za televiziju N1.