Svjetski lideri o 20. godišnjici Dejtonskog sporazuma

Vijesti 06. nov 201508:07 > 08:21
Aubih.edu

U organizaciji Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini danas će u Sarajevu biti održana konferencija povodom 20. godišnjice Dejtonskog mirovnog sporazuma pod nazivom "20 Years after Dayton Implementation: Challenges and Perspectives".

Deset lidera koji predvode Europsku uniju, Ured visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, Svjetsku banku, Predstavnički dom SAD-a, i predstavnici institucija Bosne i Hercegovine u petak, 6. novembra učestvovat će na konferenciji povodom 20. godišnjice Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Organizator konferencije je Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini, a države učesnici su Bosna i Hercegovina, Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države, uz predstavnike Eurposke unije i Svjetske banke.

Denis Prcić, predsjednik Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini, koji će biti domaćin događaja pod nazivom “20 godina provedbe Dejtonskog mirovnog sporazuma: izazovi i perspektive”, najavio je da program konferencije počinje u 9.00 sati, a završava nakon konferencije za novinare u 17.00 sati, saopćio je Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini.

Cijeli tok konferencije će se moći pratiti uživo putem interneta i satelita putem web stranice Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini.