Srbija izdvojila 10 miliona KM za razvoj Srebrenice

Vijesti 11. nov 201512:47 > 12:53
TANJUG/Zoran Žestić

"Vlada Srbije je jutros donijela odluku da izdvoji 10 miliona KM koja su odmah na raspolaganju Srebrenici", izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić na Investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici.

Veliki aplauz u Domu kulture u Srebrenici je uslijedio nakon Vučićeve najave investicije od pet miliona eura.

Prije dolaska u Srebrenicu nakratko smo mogli čuti kako se Srebrenica razvija i kako Srbi i Bošnjaci zajedno žive. Posjetili smo Potočare i poklonili se nevinim srebreničkim žrtvama i to ćemo uvijek uraditi. Na Investiciono-razvojnoj konferenciji trebamo slaviti život“, kazao je Vučić.

Dva miliona eura prebacit ćemo odmah direktno na račun Općine Srebrenice. To je veliki novac“, kazao je on i dodao: “Zajednički sa Srebrenicom, Republikom Srpskom i Federacijom BiH želimo oformiti tim koji će raditi projekte u visini od 3 miliona eura. Škole, puteve, bolnice… Za šta god se odlučite mi smo spremni i novac ćete imati odmah na raspolaganju. Svi Srebreničani će moći računati na mnogo više posla i bolji život, jer je ovo veliki novac za jednu malu općinu.”

Premijer Srbije je rekao da su u Srebrenicu stigli predstavnici deset kompanija iz Srbije te izrazio nadu da će se pronaći zajednički interesi.

Mi Srbi želimo najbolje odnose s Bošnjacima. Želimo narednih 100 godina provesti u miru. Ovo je samo mali doprinos. Srbija ovo radi istinski, punog srca i želimo bratske odnose sa Srebrenicom kao što to žele Srbi sa Bošnjacima“, rekao je Vučić u svom obraćanju prisutnima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.