Izetbegović: Investicijama vratiti život u Srebrenicu

Vijesti 11. nov 201513:01 > 13:10
N1

Bakir Izetbegović, član predsjedništva BiH u otvaranju svog govora pozdravio je pristune u sali Doma kulture u Srebrenici, te im se zahvalio na dolasku, ali i vrijednom timu organizatora Investiciono-razvojne konferencije Srebrenica 2015.

“Prva asocijacija na Srebrenicu je rat. Naša obaveza je da tu sliku mijenjamo. Sastav današnjeg skupa svjedoči da riješimo poteškoće i stvorimo kvalitetne uslove za razvoj ovog grada. Trebamo otvoriti novo poglavlje u životu Srebreničana, ali i poduprijeti odnose sa Srbijom i regijom”, kazao je Izetbegović u svom obraćanju.

 “Želimo vratiti život u Srebrenicu, i ljude koji će ostvariti svoj san ovdje. Siguran sam da to možemo ostvariti prilikama koje nam se pružaju. Prirodnim resursima, koji su pogodni za razvoj privrde, ali i kulturno-historijskim spomenicima”, dodao je Izetbegović.

Neki investitori su prepoznali mogućnosti ove regije, dodao je, izrazivši nadu da će njihova iskustva pomoći da ostali prepoznaju priliku da svoj kapital uvećaju, a time otvore nova radna mjesta u Srebrenicu.

“Mi političari ćemo im biti podrška. Želja mi je da se u Srebrenicu vraćate češće. Investirajte u srebrenicu, svako dobro i uspješan rad”, završio je Izetbegović.

Povodom Investicijske konferencije N1 danas emitira specijalni program koji možete pratiti UŽIVO na našem portalu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.