Ćamil Duraković: Nismo očekivali ovolika sredstva od Srbije

Vijesti 11. nov 201513:54 > 13:55
ANADOLIJA/Samir Yordamovic

Ćamil Duraković, načelnik Opštine Srebrenica, zahvalio se premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na sredstvima koje je Vlada ove susjedne zemlje odlučila donirati Srebrenici.

Vlada Srbije je na današnjem sastanku odlučila Srebrenici donirati 10 miliona KM u okviru investiciono-razvojne konferencije koja se danas i sutra održava u ovom bh. gradu.

Duraković je kazao da su u okviru konferencije rečene ohrabrujuće poruke i donesene konkretne odluke. 

“Nismo očekivali tolika sredstva od Srbije. 10 miliona KM će promijeniti život građana Srebrenice u raznim segmentima. Opravdat ćemo njihovo povjerenje za ovo što su nam dali. Kada bismo ovdje stali mogli bismo reći da je ova konferencija uspješna”, kazao je Duraković te još jednom izrazio zadovoljstvo zbog budućih ulaganja općine na čijem je on čelu.

Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić je kazao  da će današnja konferencija rezultirati investicijama i implemenatacijom projekata.

“Svi predloženi projekti će biti pomognuti i realizirani u narednom periodu. Srebrenica mora postati mjesto kvalitetnog, normalnog života i suživota”, kazao je Zvizdić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.