Vučić: Želimo da Srebrenica bude most naše saradnje

Vijesti 11. nov 201514:06 > 14:12
Anadolija

Aleksandar Vučić, premijer Srbije, kazao je danas u Srebrenici da on i Vlada na čijem je čelu žele vidjeti ovaj bh. grad kao mjesto saradnje dvije države.

On je nakon svog obraćanja prisutnima na investicijsko-razvojnoj konferenciji kazao da je Vlada Srbije jutros odlučila Srebrenici donirati 10 miliona KM.

“To je ono što je Vlada mogla da uradi. Želimo da Srebrenica bude most naše saradnje. Niko sestrama ne može da vrati braću, niko majkama ne može vratiti sinove i djecu, ali možemo gledati u bolju i drugačiju budućnost, da brinemo o ovim ljudima u Srebrenici i da bismo narednih 100 godina živjeli u miru i blagostanju”, kazao je Vučić.

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik je izrazio zadovoljstvo što se investiciono-razvojna konferecija održava u Srebrenici.

“Izražavam zadovoljstvo činjenicom da se konferencija održava i da će Srebrenica biti pomognuta da riješi važne probleme. Ovo što smo obezbijedili u okviru konferencije realizovat ćemo u saradnji sa lokalnim vlastima. Mislim da pomoć Srbije nije samo finansijka već jedna važna poruka”, kazao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović također je izrazio zadovoljstvo skupom u Srebrenici.

“Vjerujem da ćemo danas okrenuti novu stranicu kada je u pitanju život u Srebrenici, BiH i regionu. Vlada Srbije je odlučila da da izdašnu pomoć za Srebrenicu koja ima izuzetne resurse u rudama, šumama, vodama.. Sve trebamo učiniti da izvorište Guber stavimo u funkciju”, kazao je Izetbegović.

.N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.