Ko su delegati koji su glasali "ZA" vojvodu Poplašena?

Vijesti 11. nov 201515:22 > 15:27
Facebook

Na jučerašnoj sjednici Doma naroda Parlamenta skupštine BiH, izabrani su članovi Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguravanje kvaliteta, a jedan od izabranih članova je i Nikola Poplašen, smijenjeni predsjednik RS.

Portal Bljesak.info donio je spisak delegata koji su u državnoj skupštini u Domu naroda glasali za Poplašenovo imenovanje.

Dakle, ruku ZA su digli: Sead Kadić (SDA), Sifet Podžić (DF), Bariša Čolak (HDZBiH), Mario Karamatić (HSS), Zdenka Džambas (HDZBiH), Ljilja Zovko (HDZBiH), Ognjen Tadić (SDS) te Darko Babaj (SDS).

Suzdržani su bili: Halid Genjac, Safet Softić, Dragutin Rodić, Nebojša Radmanović i Sredoje Nović dok Fahrudin Radončić i Martin Raguž nisu prisustvovali sjednici. Protiv nije bio niko.

Osim Poplašena, u UO imenovani su još Momčilo Pelemiš, Midhat Jašić i Marinko Jurilj.

Poplašen je, podsjećamo, u toku agresije 1993. godine osnovao Srpsku radikalnu stranku, a četnički vojvoda Vojislav Šešelj i Haški optuženik imenovao je Poplašena četničkim vojvodom, iako ga se kasnije odrekao jer ga je smatrao izdajnikom zbog svjedočenja u Hagu.

Poplašenove fotografije sa četničkom ikonografijom mogu se pronaći na internetu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.