Podžić glasao za Poplašena: Stid me je, pogriješio sam

Vijesti 12. nov 201515:28 > 15:31
N1

Nakon objave informacije da je Nikola Poplašen imenovan u UO Agencije za razvoj visokog obrazovanja, a pogotovo nakon objave delegata koji su glasali "ZA" njegovo imenovanja, dosta se prašine diglo u bh. medijima.

Jedan od ljudi koji je digao ruku za imenovanje samoprozvanog četničkog vojvode, Nikole Poplašena, bio je i Sifet Podžić, delegat iz DF-a. Tim povodom, on se oglasio putem Facebook stranice ove stranke, a njegove riječi prenosimo u cjelosti.

“Nakon što su se dojmovi slegli nakog glasanja u Domu naroda Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine za imenovanje članova Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta, pri kojem je za jednog od članova imenovan samoproklamovani četnički vojvoda Nikola Poplašen, glasovima 8 delegata, među kojima je i moj glas, jasno ću izgovoriti: Da, pogriješio sam.

Istina je da sam pogriješio, ponajviše prema sebi i svim bosansko-hercegovačkim patriotama, jer sam kao čovjek, koji je svim srcem, sve vrijeme rata branio ovu zemlju, napravio politički kompromis i kajem se.

S druge strane, neka ne likuju i ne drže prodike oni koji niti su ikada branili, niti ikada voljeli i poštovali ovu zemlju. Stid koji ja osjećam u vezi odluke koju su uz mene podržali i naši koalicioni partneri SDA, HDZ BiH i Savez za promjene, nikada neće biti osjećaj koji će kod takvih prevladati zbog štete koje su nanijeli i još uvijek nanose našoj domovini na grublji i opasniji način od jedne moje pogrešne procjene i želje za kompromisom, tamo gdje mu zaista nije bilo mjesta. Stav da ovo podržim, bio je moj lični i nikako stav Demokratske fronte”, navodi se u saopštenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.