Uposlenici Telemacha darovali uzorke krvi

Vijesti 30. nov 201510:46 > 10:47
N1

Kompanija Telemach podržava NVO "Mala" i incijatore formiranja domaće banke koštane srži. Telemach prati realizaciju ovog projekta od njegovog samog početka i na taj način direktno pomaže liječenje građana BiH.

Na godišnjicu uzimanja prvih uzoraka krvi za potrebe osnivanja bosanskohercegovačke banke koštane srži, uposlenici kompanije Telemach su ispred Katedrale u Sarajevu bili prvi koji su dali krv uokviru kampanje sakupljanja uzoraka krvi. Prvih 1000 uzoraka je arhivirano, a za prikupljanju preostalih 500 radit će se narednih mjeseci.

N1

“BiH jedina u regiji nema Banku koštane srži, a značaj osnivanja Banke koštane srži je neprocjenjiv . U BiH na godišnjem nivou od 60 oboljelih, 47 osoba gubi bitku za život, a najviše zbog 300.000 KM potrebnih za liječenje. Ukoliko bismo formirali svoju Banku trošak liječenja bi se smanjio, a samim tim i povećala mogućnost efikasnosti liječenja. Telemach kao društveno odgovorna kompanija uvijek podržava projekte koji su korisni za društvo u kojem djeluje. Osnivanje Banke koštane srži je od velike važnosti zbog čega smo mi i dalje uz organizaciju”, kazao je Kenan Đonko, direktor prodaje, korisničkog odnosa i marketinga kompanije Telemach..