"Hapšenje Mahmuljina je rezultat političkog pritiska"

Vijesti 08. dec 201514:17 > 14:19
Screenshot

Članovi Udruženja građana Bosanske krajine, kao i državljani - građani Bosne i Hercegovine oglasili su se povodom hapšenja penzionisanog generala Armije R BiH Sakiba Mahmuljina, prenosi novinska agencija Patria.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Frapirani smo ovim i ovakvim hapšenjem bivšeg generala Armije RBiH Sakib Mahmuljin (fantomkama na glavama i u ranim jutarnjim satima, kao što je to nažalost bio slučaj i sa rahmetli generalom Mehmedom Alagićem). Nedavna hapšenja, a i ovo jutrošnje ukazuje na političke pritiske koji dolaze iz manjeg bh. entiteta zbog nekompetentnosti i konformizma „političkog Sarajeva“.

Podanička svijest bošnjačkih političkih lidera dovodi nas do ovakve društveno-političke situacije i do toga da se istina prikriva ili minimizira, te da se zamjenjuju teze i svima nameće osjećaj krivice i tako izbalansiraju zločin, iako je jasna razlika između žrtava i zločinaca.

Vjerujemo u pravosudne institucije da će imati snage da se odupru od političkih pritisaka i budu pravedne. Vjerujemo u čiste ruke Sakiba Mahmuljina kao i drugih krajiških generala, jer su oni naš krajiški i bosanski ponos”, navodi se u saopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.