Dragan Čović se pred papom stidio Audija, a sad kupio novi

Vijesti 10. dec 201514:00 > 14:24
NAP

Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, uskoro će se ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine provozati u luksuznom i skupocjenom Audiju A8. Onaj koji je kupio 2012. godine, Audi A8 W12, vjerovatno je "dotrajao". A, prije samo pola godine, govorio je da ga je sramota što se vozi u skupocjenom vozilu.

Kada je u junu ove godine u Sarajevo poglavar Rimokatoličke crkve Papa Franjo i provozao se u Ford Focusu, bh. političari trebali su osjetiti stid. Neki su tvrdili i da jesu.

Dragan Čović je tada izjavio: “Ja idem u Audiju A8 s aerodroma, papa ide u nekom tamo autu. Šta reći na to sve? To je nešto što bi nama morao biti nekakav motiv ako nešto što nas dalje motivira se bavimo politikom – da možemo politiku raditi i na drugačiji način.”

A, bavljenje politikom na drugačiji način je, izgleda, značilo nabavku novog i boljeg Audija.

Kako je izvijestila agencija NAP, za potrebe Dragana Čovića kupljen je Audi A8.

Luksuzni automobil, čiji osnovni paket košta vrtoglavnih 142.000 KM, stigao je u Sarajevo, i uskoro će biti isporučen Predsjedništvu BiH.

NAP

Audi u kojem će se voziti Čović svakako nije osnovni model – obogaćen je sa dodatnih 30.000 KM opreme.

Predsjedništvo BiH raspisalo je početkom oktobra ove godine tender za nabavku novog vozila, a u tenderskoj dokumentaciji već data je navedeno da će građani Bosne i Hercegovne novi automobil za potrebe jednog od članova Predsjedništva BiH platiti čak 171.000 KM.