Proračun UINO za iduću godinu iznosi 109,6 miliona KM

Vijesti 14. dec 201512:18 > 12:21
N1

Upravni odbor Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje (UO UINO) BiH na današnjoj sjednici odobrio je proračun Uprave za 2016. godinu u iznosu od 109,6 miliona KM.

Predsjedavjući UO UINO i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda objasnio je da je proračun za Upravu uvršten u proračun institucija BiH uvjetno, dok se o njemu ne izjasne članovi UO, kako bi se ispunili rokovi za usvajanje državnog proračuna do kraja godine.

Na sjednici je istaknuto da se ubuduće striktno poštuje proračunski kalendar te da je, istovremeno, nužno osigurati dovoljna sredstva za rad UINO, kao jedne od najvažnijih institucija u BiH, koja obavlja složene poslove.

UO danas se nije izjasnio o Nacrtu odluke o utvrđivanju uvjeta za carinski terminal, koji je predložen iz UINO, dok se ne razmotre sve pristigle primjedbe kako bi se ovo pitanje riješilo na što efikasniji način.

Upravni odbor je zadužio Upravu da korigira nact ove odluke i uvrsti pristigle primjedbe koje su dostavili članovi UO iz reda eksperata.

UO UINO usvojio je danas Odluku Smart card paketa koja se odnosi na elektronsko poslovanje.