SOS Dječija sela BiH: Osmijeh i ljubav na čestitkama

Vijesti 15. dec 201509:57 > 10:03
N1

Topli dom u SOS dječijim selima pronašlo je 278 dječaka i djevojčica, a kroz program Jačanja porodice, koji ima za cilj prevenciju odvajanja djece od porodice porijekla, radi se sa 193 socijalno ugroženih porodica i 489 djece.

Danas pružamo podršku ovim mališanima i to kroz poziv za kupovinu novogodišnjih čestitki. Detaljnije o svemu u Novom danu je govorio Asim Šahinpašić, direktor odjela za fundraising i komunikacije, SOS Dječija sela BiH.

Jedan od načina da organizacija osigura sredstva neophodna za pružanje kvalitetne i dugoročne podrške mališanima je i prodaja novogodišnjih čestitki. Ovo je već tradicionalna akcija.

SOS dječija sela BiH na dnevnoj osnovi brine više od 1.000 dječaka i djevojčica kroz razne programe i edukativne servise. Da bi uspjeli osigurati najbolji oblik brige, potrebne su pomoći prijatelja kako bi se osigurao topli dom za svako dijete. Kroz kupovinu novogodišnjih čestitki, kojih je ove godine 12 vrsta, se pomaže radu SOS dječijih sela u BiH“, rekao je Šahinpašić.

Svim zainteresovanim na raspolaganju su dvije grupe čestitiki sa različitim motivima: dječijim crtežima i fotografijama djece iz SOS Children Villages International. Na poleđini svake čestitke je sadržana poruka na četiri svjetska jezika (engleskom, njemačkom, francuskom i talijanskom) da je prihod od prodaje namijenjen djeci bez roditeljskog staranja. Sve čestitke imaju oslikanu kovertu.

Mališani prave crteže tokom redovnih aktivnosti cijele godine, a onda za novogodišnje čestitke biramo one koje se njima najviše dopadaju i one koje su se u proteklim godinama najbolje pokazale. Osmijeh, ljubav i zimski motivi preovladavaju na čestitkama“, istakao je gost Novog dana.

Kroz edukative programe u koje spadaju: Centar za rani rast i razvoj, SOS Dječiji vrtići, Centri za dijete i porodicu, Centar za mlade i Superbus, SOS dječija sela BiH pružaju servis za djecu od najranije dobi do njihovog osamostaljenja.