Osmijesi na licima heroja iz Zavoda Pazarić zbog paketića

Vijesti 25. dec 201518:11 > 19:20
N1

Nakon što su građani BiH vidjeli skormne novogodišnje želje štićenika Zavoda za mentalno invalidnu djecu i omladinu iz Pazarića,pokrenuta je velika humannitarna akcija. Štićenici će za novu godinu dobiti poklone.

Iako imaju sjajne uslove i smještaj, te neophodnu njegu uposlenika, direktora Zavoda za mentalno invalidnu djecu i omladinu posebno raduje humanost građana.

“Prikupljen je jako veliki broj različitih proizvoda svako u skladu sa svojim mogućnostima. Nama je značajni taj odaziv nego sama količina”, izjavio je Jasmin Ćerimagić, direktor Zavoda Pazarić.

Za 30. decembar pripremaju poseban novogodišnji program koji će biti otvoren za javnost, a društvo će im praviti i bend Dubioza Kolektiv.

“U Zavodu je već jako veselo. Pripreme teku planiranom dinamikom i svi su razigrani plešu pjevaju i recituju. U posljednje vrijeme je tako mnogo ljudi prošlo kroz Zavod da smo presretni”, riječi su Sabine Čajić, PR Zavoda.

Izmamiti osmijeh na lica ovih heroja je neprocijenjivo. Presretni su zbog dodjele paketića i što će dobiti priliku da svima pokažu svoje vještine.

Uposlenici Zavoda vrijedno rade. Osim postojećih objekata u kojima boravi 340 štićenika, u izgradnji je još nekoliko objekata koji će naredne godine u proljeće primiti novih 50 štićenika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.