Nakon izbacivanja Mišić, opozicija napustila sjednicu NSRS-a

Vijesti 28. dec 201519:11 > 19:14
N1

Poslanici opozicije napustili su sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske jer se Prijedlog zakona o radu razmatra po hitnom postupku, a ne u redovnoj proceduri.

Šef Poslaničkog kluba SDS-a Vukota Govedarica rekao je da poslanici ovog kluba, kako se izrazio, neće učestvovati u “cirkusu” od parlamenta Republike Srpske.

Govedarica je pozvao resornog ministra Milenka Savanovića da nakon usvajanja zakona o radu po hitnom postupku podnese ostavku na ovu funkciju.

Najmanje što ministar može da uradi jeste da podnese ostavku jer je ranije najavljivao da će ovaj zakon biti usvojen u redovnoj proceduri“, istakao je Govedarica.

Šef Poslaničkog kluba NDP-a Dragan Čavić najavio je da poslanici ove stranke neće učestvovati u radu sjednice.

Vlast na ovaj način ruši institucije Republike Srpske, ne poštuje Ustav, Poslovnik“, ociejnio je Čavić.

I šef Poslaničkog kluba PDP-a Miroslav Brčkalo rekao je da poslanici ovog kluba neće učestvovati u radu parlamenta.

Neprihvatljivo je da /predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske/ Ranka Mišić/, koja je član porodice poginulog borca, bude na onakav način izbačena iz parlamenta Republike Srpske“, istakao je Brčkalo.

Obezbjeđenje parlamenta Srpske prethodno je iz skupštinske sale iznijelo Ranku Mišić, nakon što je potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić naredio da ona bude udaljena iz skupštinske sale zbog remećenja reda. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.