VIDEO | Nakon Srbije i Hrvatske ledena kiša pada i u BiH

Vijesti 04. jan 201619:41 > 19:50
N1

Nakon Zapadne Srbije, Šumadije, pojedinih dijelova Hrvatske, Banjaluke, ledena kiša stigla je i u ostatak BiH.

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se usporeno po mokrom ili zasniježenom kolovozu. Posebno se skreće pažnja na dionice koje prolaze preko planinskih prevoja. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Rogatica, Vlasenica-Han Pijesak, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar, Trnovo-Dobro Polje, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać i Bosanski Petrovac-Drvar. 

Na području Maglaja, Doboja i Teslića pada ledena kiša, pa se apeluje na maksimalno opreznu vožnju. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na svim putnim pravcima.  

Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7,5 tona nosivosti na graničnom prijelazu Izačić.  

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Ovakvo vrijeme očekuje se i sutra. Poslijepodne se očekuju padavine s juga koja će krajem dana i u noći na srijedu zahvatiti cijelu zemlju.

U Bosni će padati susnježica i snijeg, a u Hercegovini kiša. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –8 i –2 stepena, na jugu zemlje od 1 do 5 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između –1 i 4 stepena, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni.  

U Sarajevu oblačno. U noći na srijedu očekuje se snijeg. Jutarnja temperatura zraka oko –4 stepena, najviša dnevna oko 2.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo oblačno. U većem dijelu zemlje je padao snijeg, a na jugu kiša.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.