Božićna poruka vladike Grigorija: Bog je u svima nama

Vijesti 06. jan 201615:57 > 20:58
N1

Gostujući u emisiji Pressing na N1, vladika Grigorije je prokomentarisao prošlogodišnju i još uvijek aktuelnu izbjegličku krizu, ali i prenio jedinstvenu božićnu poruku svim ljudima u BiH.

“Izbjegličku krizu sam doživio kao najstrašniju tragediju koja se odvija pred našim očima. Čuo sam vijest da se udavilo 4.000 djece u izbjegličkim kolonama. U danima Božića se sjetim da je Isus bio izbjeglica. Mnogo se griješimo o te ljude i bojim se da će nam taj grijeh biti teret u budućnosti jer nemamo suosjećanja za ljude”, kazao je. 

Poručio je i da će religijski savjet napraviti simpozijum u februaru, gdje će jedna od glavnih tema biti upravo izbjeglice.

Češka, Mađarska, Slovačka i još neke zemlje su otvorile vrata za kršćanske izbjeglice, ali ne i za muslimane?

“To su nečovječne izjave. Evropa postavljajući žice, sebe zatvara i čini od sebe nešto drugo što propagira”, kratko je pojasnio. 

Božićna poruka, ali i poruka svim ostalim ljudima

“U svakom čovjeku je Bog. Bog je takav da je spreman da siđe u svačije srce. Spreman je da svačije srce oživi i obasija svjetlošću. Moramo da shvatimo da nema ništa jače od milosrđa, i da u svakom čovjeku vidimo Boga. Kada god povrijedimo nekoga drugog, da smo povrijedili Boga, a kada pomognemo nekome, onda da činimo dobro Bogu. U ovom trenutku, to je jedino spasenje čovjeka”. kazao je vladika Grigorije. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.