Bijeljina: Žena se porodila u liftu

Vijesti 11. jan 201607:27 > 07:31
InfoBijeljina

Nesvakidašnja situacija dogodila se sinoć u Bijeljini kada se jedna žena porodila u liftu.

U 20.20 sati Hitna pomoć Bijeljina je dobila uspaničen poziv od građanina da se žena porodila u liftu, u ulici Filipa Višnjića.

Prije polaska su iz Hitne pomoći obavjestili ginekološko-akušersko odjeljenje bijeljinske bolnice da budu u pripravnosti kako bi zbrinuli majku i dijete.

“Naša ekipa je krenula odmah po prijemu poziva u ulicu Filipa Višnjića gdje zatičemo porodilju u završnoj fazi porođaja, pružamo prvu pomoć majci i bebi, zbrinjavamo ih, transportujemo do urgentnog centra Bijeljina”, rekao je za portal InfoBijeljina Milorad Simić dežurni doktor Hitne medicinske pomoći DZ Bijeljina dodajući da njihova služba posjeduje set za porođaj jer je sanitetsko vozilo kompletno opremljeno.

Doktor Simić također navodi da su tokom transporta pratili vitalne parametre majke i bebe koji su bili u stabilnom stanju, sa majkom su razgovarali, tješe je da je sve u redu, čuju plač bebe…

“Meni lično je ovo prvi ovakav poziv i situacija tokom dosadašnjeg rada u službi Hitne pomoći Bijeljina. Istakao bih da zahvaljujući edukaciji, znanju i opremi koju posjeduje naša služba i DZ Bijeljina u cjelini, možemo da odgovorimo i ovakvim izazovima i situacijama na zavidnom nivou, na opšte zadovoljstvo svih naših sugrađana i nas samih”, kaže doktor Simić.

Ekipa koja je izašla na teren pored doktora Simića, su i medicinski tehničar Dobrivoje Vasilić i vozač Goran Škorić.

Ponosni otac nije krio zadovoljstvo i zahvalnost prvenstveno Hitnoj pomoći koja je brzo i efikasno djelovala.

“Tek mi je sad strah, vjerujte mi. Kad mi je rekla žena da je krenuo porođaj i da je izašlo dijete, pogledao sam i nisam mogao vjerovati, dječije noge se vide. Izgubio sam se, nisam znao šta da radim, telefon mi ispao iz ruke, ali smo se nekako snašli, svastika je pozvala hitnu”, rekao je presretni otac Dejan Milovanović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.