Porodila se u liftu: Ispovijest najhrabrije žene u Bijeljini

Vijesti 11. jan. 201615:43 > 15:45
Podijeli:
Izvor: Bijeljina Info

Nesvakidašnja situacija dogodila se sinoć u Bijeljini kada se hrabra majka Aleksandra Milovanović porodila u liftu.

Podsjećamo, ljekari Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Bijeljina su u 20.20h dobili uspaničen poziv građanina da se u liftu porodila žena. Danas velika medijska pažnja ovom događaju, kako lokalnih, tako i regionalnih medija. Ekipa portala InfoBijeljina posjetila je bijeljinsku bolnicu i srećnu majku.

“Krenula sam prema porodilištu, bolovi su počeli možda oko 19.15h, ali sam mislila da ima još vremena. Odlučila sam da se istuširam, ali nisam mogla vjerovati da će se to sve tako brzo odigrati. Ni muž ni sestra mi nisu povjerovali, jer sam ja već pri ulasku u lift rekla da je porođaj krenuo i da sam se porodila”, rekla je ekskluzivno za portal InfoBijeljina hrabra majka Aleksandra Milovanović, dodajući da je muž uhvatio bebu, dok je njena sestra pozvala Hitnu pomoć.

Ljekari Hitne medicinske pomoći, na čelu sa dežurnim doktorom Miloradom Simićem su reagovali brzo i efikasno i dovezli majku i bebu do bijeljinskog Urgentnog centra.

Beba je teška 3.900 grama i dugačka 54 centimetara, ističu u JZU Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina. Mali Pavle je druga beba u porodici Milovanović, došao je na svijet u 20:20 sati i osjeća se dobro kao i njegova majka.

“Majka se porodila oko 20:20 sati, našem porodilištu je Hitna pomoć odmah javila pri polasku na teren. Kada je stigao sanitet, ekipa ih je sačekala odmah na ulazu u bolnicu. Majka i beba su zbrinute, sve je medicinski odrađeno u sterilnim uslovima. Oboje se osjećaju dobro”, rekla je ekskluzivno za portal InfoBijeljina Cica Novaković, glavna sestra Ginekološko-akušerskog odjeljenja bijeljinske bolnice.

Takođe sestra Cica dodaje da su se pored ove pomalo nesvakidašnje situacije, takođe događale i druge, na području koje pokriva bijeljincki medicinski centar gdje se dešavalo da se majke porode u putu, u sanitetu, pred porodilištem, na ulazu u kuću.

Joše jednom, ekipa portala InfoBijeljina srećnim roditeljima i malom Pavlu želi sve najbolje, piše InfoBijeljina.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.