Mirza Hatić osuđen na 4,5 godine zatvora

Vijesti 12. jan 201613:24 > 13:29
Anadolija

Mirza Hatić osuđen je na četiri i po godine zatvora, a nakon presude sud mu je produžio pritvor u trajanju od devet mjeseci, potvrdila je za N1 Azra Bavčić, portparol Kantonalnog tužilaštva KS.

“Općinski sud u Sarajevu osudio je Mirzu Hatića na četiri godine i šest mjeseci zatvora. Nakon presude, isti sud mu je produžio pritvor u trajanju od 9 mjeseci. Mirza Hatić je osuđen je da je počinio krivično djelo iznude, a kao organizator gupe počinio je krivično djelo krađe, te krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije”, rekla je glasnogovornica Tužilaštva KS.

Dodala je kako je za ostalih šest lica (Garibović Hilmija, Hatić Lejla, Trle Kemal, Škoro Nihad, Hatić Mirela i Cigić Vanesa), koja su optuženi skupa sa Mirzom Hatićem, u toku pretres pred Općinskim sudom u Sarajevu.

Mirza Hatić i ostali su početkom maja prošle godine optuženi za reketiranje Mirze Dadića, zastupnika austrijske kompanije Swietelsky i poslovnog partnera bivšeg direktora Željeznica FBiH Narcisa Džumhura, inače oca Mirzine supruge.

Hatić je uhapšen u Hotelu Bosnia u akciji FUP-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook