Azra Sarić svjedočila u slučaju protiv Nasera Keljmendija

Vijesti 13. jan 201611:42 > 12:25
Sud BiH

Azra Sarić, bivša djevojka Ramiza Delalića koji ubijen u junu 2007. godine u Sarajevu, svjedočila je danas putem videolinka u slučaju koji se na Kosovu vodi protiv Nasera Keljmendija.

Sarić je u slučaju protiv Keljmendija po zamolnici Osnovnog suda u Prištini trebala svjedočiti putem videolinka 18. decembra prošle godine. 

Međutim, svjedokinja je tog dana pred Sudom BiH kazala da ne smije svjedočiti zbog prijetnji i od Suda je zatražila da se rasprava odgodi nakon čega je njeno svjedočenje odgođeno za danas, kazao je tužitelj Tužilaštva BiH Božo Mihajlović na jučerašnjem ročištu u predmetu koji se vodi protiv sekretara Ministarstva sigurnosti BiH Bakira Dautbašića i Bilsene Šahman za koje Tužilaštvo tvrdi da su vršili pritisak na Sarić kada je u pitanju njeno svjedočenje u ovom slučaju.

Sarić je u svom iskazu SIPA-i 8. aprila 2014. godine govorila o tome kako je upoznala Ramiza Delalića. Tada je izrazila spremnost da kaže sve što zna o slučaju ubistva Delalića.

Ramiza Delalića sam upoznala u augustu 2006. godine u naselju Ciglane u bašti kafića Oskar. Upoznavanje je bilo na njegov lični zahtjev. Prišao mi je i upoznao se sa mnom. U vezu smo stupili u septembru 2006. godine na moj rođendan. Nije mi poznato kako je zarađivao za život i čime se bavio. Ali mogu da konstatujem da u našem zajedničkom životu nikada nije bilo previše novca. Dok smo bili u vezi Delalić je često iznajmljivao stanove jer je bio zabrinut za svoju sigurnost”, kazao je jučer Mihajlović čitajući iskaz Azre Sarić.

Keljmendi, koji je državljanin i BiH, uhapšen je 6. maja 2013. na osnovu međunarodne potjernice BiH. Njega Specijalno tužilaštvo Kosova tereti za organizovani kriminal, teško ubistvo, posjedovanje, kupovinu i neovlaštenu prodaju narkotika.

Današnje suđenje u Prištini bilo je zatvoreno za javnost.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.