Skandal: U Banjaluci ne možete registrovati vozilo!

Vijesti 13. jan 201613:21 > 13:29
N1

U Centar javne bezbjednosti Banjaluka je nemoguće izvršiti registraciju vozila zbog trenutnog nedostatka "stiker naljepnica".

U obavještenju piše i da Zahtjeve za registraciju stranke mogu predati na Protokolu CJB Banjaluka u kancelariji broj 121.

Centar javne bezbjednosti Banjaluka je poslove registracije vozila u dosadašnjem periodu obavljao odmah po prijemu u šalter salu, u što kraćem vremenskom roku, iako je prema Zakonu o opštem upravnom postupku ( „Službeni glasnik RS“, broj 13/02, 87/07 i 50/10) rok za rješavanje u upravnom postupku 30 dana od dana predaje urednog zahtjeva. Međutim, javnost je već ranije obaviještena putem sredstava infomisanja da dolazi do isteka zaliha stiker naljepnica, a koje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske dobija od Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH – IDDEEA.

Građane Banjaluke CJB Banjaluka ovom prilikom informiše da je za izradu stiker naljepnice zadužena Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH-IDDEEA, koja je zaključkom Vijeća ministra usvojenim na 37. sjednici zadužena da kroz informacioni sistem osigura izdavanje potvrde koja će biti besplatna i zamjenjivati stiker naljepnicu, navodi se u saopćenju CJB Banjaluka.

Naime, IDDEEA je zadužena da izradi i blagovremeno dostavi MUP Republike Srpske -CJB Banjaluka navedene stikere, kako bi proces registracije mogao da se odvija nesmetano.

Centar javne bezbjednosti Banjaluka, sve svoje sugrađane poziva na razumijevanje i strpljenje, a takođe podjećaju građane da imaju mogućnost da predaju zahtjeve na pisarnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka svakim radnim danom do 20:00 sati, i da su u obavezi da ostave kontakt telefon i zahtjev za registraciju biće riješen u što kraćem, zakonski predviđenom roku, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.